Fejléc

CSS Menu Div Css3Menu.com

Beszámoló a Szeretethíd bonyhádi eseményeiről

Szeretethíd 2011. május 20-21. között ismét megmozdult a Kárpát-medence reformátussága! Az ország különböző településein református gyülekezeti tagok vállaltak önkéntes munkát, szemetet szedtek, betegeket ápoltak, igyekezetek környezetüket rendbe tenni, meglátogatták a magányosokat, fát ültettek, ételt osztottak! Ezekkel a rendezvényekkel is részt vesz Református Egyházunk az Önkéntesség Európai Évének programjában!
Szeretethíd A Bonyhádi Református Gyülekezet is csatlakozott a Kárpát-medencei református önkéntes napok rendezvénysorozatához. 2011. május 20-21.-én, pénteken és szombaton a református templom és parókia kerítésének újrafestésére több mint 20 önkéntes jelentkezett. Az önkéntes munkában nemcsak református gyülekezeti tagok vettek részt, de a Petőfi utcából a templom szomszédságában lakók is csatlakoztak, továbbá más felekezetű testvérek is jöttek segíteni.
A jó hangulatban végzett munka mellett maradt idő a beszélgetésre a "szeretethíd" építésére, a kávé, sütemény és szendvicsek elfogyasztása közben. Az önkéntesek munkájának köszönhetően a református templom és parókia Petőfi utcai kerítése szebbé vált, de a közösen végzett munka egymáshoz is közelebb hozta az emberek. A közösségépítés erősítése folytatódik, legközelebb egy közös grillezés alkalmára hívunk mindenkit, hogy így mondjuk köszönetet mindenkinek a munkájáért.

Tisztelettel: Mészáros Zoltán, ref. lelkész